Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Першим на третій термін Кучму висуває конгрес російських громад

Понеділок, 13 жовтня 2003, 11:48
Конгрес російських громад Криму вважає, що нинішнього президента Леоніда Кучму необхідно висувати кандидатом для участі в президентських виборах 2004 року і голосувати за нього всенародно.

Про це йдеться в заяві Конгресу. У документі наголошується, що такий розвиток подій буде "найприйнятнішим варіантом збереження стабільності і порядку в суспільстві і державі".

Конгрес російських громад вважає, що висунення Кучми на ще один президентський термін не суперечить Конституції України.

Пояснюючи це, Конгрес зазначає, що період перебування Кучми на посаді президента з 1994 року по 1999 рік не може вважатися повноцінним президентським терміном, оскільки Основний Закон України був прийнятий тільки 28 червня 1996 року.

Таким чином, першим конституційним президентським терміном слід вважати тільки період з 1999 по 2004 рік, що дозволяє чинному президенту України балотуватися на другий термін у 2004 році.

Конгрес російських громад Криму звертається до депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим з вимогою підготувати відповідне звернення до Конституційного Суду України, а також до народних депутатів України від Криму - з наказом створити ініціативну групу з підготовки аналогічного звернення.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування