Ющенко закликає парламент не грати в мовчанку

Понеділок, 13 жовтня 2003, 14:11
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко виступає за прийняття парламентом заяви, що стосується будівництва дамби Російською Федерацією в Керченській протоці.

Про це він заявив журналістам у понеділок.

"Це демонстрація неповаги у відношенні цілісності нашої території і державного суверенітету", - заявив Ющенко. "Парламент не повинен повторювати уряд і президента і займатися мовчанкою", - підкреслив він.

Ющенко вважає, що питання, яке стосується будівництва дамби, повинно бути підняте на парламентських слуханнях по україно-російських відносинах, що заплановані на 22 жовтня. У ході цих слухань, зокрема, планується заслухати звіт міністра закордонних справ і глави Держкомітету по держкордону.

Лідер "Нашої України" підкреслив, що парламент повинен ухвалити відповідну заяву з цього питання, у якій буде "даватися чітка оцінка того, що відбувається".

Крім того, на думку Ющенка, Україна повинна ініціювати політичні консультації з країнами-гарантами в рамках ядерної безпеки в Європі, а також звернутися до Ради безпеки ООН із проханням внести до порядку денного найближчого засідання це питання.

Будівництво дамби почалося 29 вересня. Роботи ведуться на російській території й у водах, що безпосередньо прилягають до російських берегів. Довжина протоки між Таманню і Тузлою складає 4,5 км, а довжина острова Коса Тузла - близько 6,5 км, на ньому знаходяться пансіонати українських підприємств.

За даними ГПС України, за станом на 7.00 13 жовтня російська сторона побудувала вже 2624 метри дамби. До лінії, що визначає державний кордон України, залишилося 1228 метрів.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...