Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишні політв’язні хочуть посадити Кучму за ЄЕП

Понеділок, 13 жовтня 2003, 14:43
Підписавши договір про ЄЕП, Кучма розпочав ліквідацію державного суверенітету України. Про це говориться у заяві колишніх політв’язнів "совєтських концтаборів", розповсюдженій у вівторок.

"Підписавши угоду про ЄЕП з контрольним пакетом голосів Росії (понад 80%) в наднаціональному регулюючому органі, рішення якого є обов’язковими для виконання усіма державами-учасницями ЄЕП, Кучма і К° утягнули Україну в об’єднання, яке позбавляє її реального суверенітету і ставить хрест на нашій європейській перспективі", - говориться у заяві.

Колишні політв’язні наголошують також, що розцінюють заяву про ЄЕП, підписану Кучмою в Ялті, як акт державної зради.

"Ми, політв’язні, що виборюючи державний суверенітет України, жертвували свободою, здоров’ям і життям, – безмежно обурені тим, з якою безвідповідальною легкістю наш "гарант" Конституції жертвує тим, чого не здобував і що йому не належить – суверенітетом нашої Держави. За що він, згідно з Кримінальним Кодексом України, має нести карну відповідальність", - вважають автори.

"Кучма і його олігархічне оточення, налякане розмахом народного обурення, і нічому не навчившись з історії українсько-російських взаємин, в своїх вузькокорисливих інтересах під облудні "гарантії" російського керівництва зберегти їхні награбування, пішли з ним на злочинну змову. Може вони й справді вірять в дотримання російською стороною своїх обіцянок? Та історія вчить іншого", - говориться в заяві.

"За 340 років колоніальної неволі Україна пересвідчилась, що тільки суверенна національна Держава може стати гарантом і захистити соціально-економічні, політичні та національні права своїх співгромадян від хижацтва як "своїх" корупціонерів так і чужих мародерів! Тільки суверенна демократична Україна зможе будувати всебічні рівноправні і взаємовигідні зв’язки з усіма нашими сусідами, в тому числі і з Росією й Білоруссю. Кучма ж штовхає Україну в морок азійського свавілля й несвободи", - вважають автори заяви.

"У цю смертельно-загрозливу для України годину – ми, колишні українські політв’язні, закликаємо всі патріотичні громадсько-політичні організації, всіх розумних і чесних громадян України встати як один на захист демократії і державного суверенітету нашої Вітчизни. Встати, доки ще не пізно, поки суверенітет ще не втрачено безповоротно! Встати і показати олігархічним кланам-казнокрадам, що носієм суверенітету є сам Народ. І саме Він є господар в своєму домі-Державі. Бо в Правді Бог – не в силі й обмані!", - закінчують свою заяву колишні українські політв’язні.

Лист підписали Антонюк Зиновій (Київ), Гайовий Гриць (Київ), Гель Іван (Львів), Горбаль Микола (Київ), Здоровий Анатолій (Харків), Калинець Ігор (Львів), Калинець Ірина (Львів), Кравців Ігор (Харків), Лісовий Василь (Київ), Лук’яненко Левко (Київ), Маковійчук Григорій (Кременчук), Микитко Яромир (Самбір), Михайленко Ганна (Одеса), Овсієнко Василь (Київ), Одарко Олег (Івано-Франківськ), Розумний Петро (Дніпропетровськ), Рубан Василь (Київ), Рубан Петро (Київ), Руденко Микола (Київ), Руденко Раїса (Київ), Сергієнко Олесь (Київ), Симчич Мирослав (Коломия), Січко Петро (Долина), Хмара Степан (Київ), Шевченко Олесь (Київ), Шухевич Юрій (Львів).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування