Українські миротворці в Іраку тепер будуть травити анекдоти і дивитися "Бригаду"

Понеділок, 13 жовтня 2003, 19:14
У базовому таборі українського миротворчого контингенту в Іраку відкрито офіцерський клуб.

Відповідно до рішення офіцерського колективу, клуб буде працювати щоп'ятниці, коли в арабській країні, а тому й в українських миротворців, офіційний вихідний, повідомляє в понеділок прес-служба Міноборони України.

Планується, що під час роботи цієї позаштатної установи будуть з'являтися цікаві новини й факти з життя української миротворчої бригади, здійснюватися інформування про висновки за підсумками роботи за тиждень. На кожне засідання офіцерського клубу буде готуватися спеціальна культурна програма.

З нагоди урочистого відкриття клубу під гітарний акомпанемент пролунали авторські пісні у виконанні капітана Ігоря Дзюби, проведено шоу, конкурс анекдотів.

Відбулася також прем'єра першої частини жартівливого відеосеріалу, підготованого офіцерами прес-центру контингенту, за назвою "Бригада" про життя українських миротворців в Іраку.

У той же час українські миротворці в Іраку вживають заходів для зміцнення 142-кілометрового кордону між Іраком і Іраном у провінції Васит напередодні головного свята всіх мусульман Рамадану для запобігання потрапляння в країну терористів і найманих бойовиків з інших країн.

Найбільший потік віруючих мусульман очікується з боку Ірану саме через провінцію Васит.

Для недопущення переходу бандформувань через кордон і провокацій у зоні відповідальності українські миротворці, зокрема, підсилили пильність патрулів при перевірці людей і автомобілів на пунктах пропуску. Виділені також додаткові рухливі патрулі, що курсують уздовж усього кордону, посилений контроль за обстановкою на кордоні за допомогою безпілотних літальних апаратів спостереження.

За даними Міноборони, з початку виконання місії в Іраку українські миротворці затримали 335 порушників правопорядку, режиму охорони об'єктів і держкордону між Іраком і Іраном. У порушників вилучені 7 кулеметів, 112 автоматів Калашникова різних модифікацій, 13 карабінів і гвинтівок, 37 пістолетів, 4 гранатомети і 2 снаряди до них, 2 міномети, близько 10 тис. боєприпасів, 152 снаряди до гармати "Грім", три десятки мінометних мін, 3 споряджених зенітно-ракетних комплекси "Роланд-2".

Цього року Рамадан святкується 27 жовтня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...