Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧЕРЕЗ ТУЗЛУ БУДЕ ВІЙСЬКОВИЙ КОНФЛІКТ МІЖ УКРАЇНОЮ І РОСІЄЮ?

Вівторок, 14 жовтня 2003, 10:50
Ситуація навколо Тузли може вилитися у військовий конфлікт. Про це заявив заступник глави комітету парламенту з нацбезпеки, член фракції СДПУ(О) Борис Андресюк в ефірі "5 каналу".

"Всі ті дії, які сьогодні проводяться, все таки є підстави говорити про те, що можливий і військовий конфлікт", - сказав Андресюк.

На питання ведучого, чи повинні прикордонники відкривати вогонь по будівельниках, якщо вони почнуть будівництво на українській території, Андресюк сказав, що для захисту кордону повинні застосовуватися "всі чинники, аж до того, що ви говорите".

Андресюк сказав, що "Прикордонна служба, Збройні сили готові до тих заходів, які мають повністю гарантувати захист наших кордонів". На питання ведучого, чи стосується це застосування сили, Андресюк зазначив: "В тому числі, якщо це потрібно, якщо Конституція наша дозволяє відповідний механізм дій для наших силовиків в даному випадку".

Депутат повідомив, що керівники силових відомств і президент України "розробили цілий ряд конкретних заходів – як не допустити просування дамби і порушення цією дамбою кордону".

За словами Андресюка, він розмовляв з міністром оборони і керівником Прикордонної служби: "Вони вже задіяли арсенал таких методів, такі провели дії, які фактично унеможливлюють сьогодні перетин кордону цією дамбою".

Андресюк не уточнив, що він мав на увазі: "Повірте, є такі вже заходи, які проведені. Будемо відверто говорити, що це і небезпечно для російської сторони".

Андресюк нагадав, що у Керченській затоці під час війни 1941-45 загинуло "багато кораблів". "Вони були не пусті, вони мали на своїх бортах бойові засоби – і снаряди, і ракети. Вони там знаходяться сьогодні. І наші фахівці сьогодні працюють над ліквідацією цих зарядів. І, я думаю, що російська сторона, ті, хто там працюють, повинні також думати про ту небезпеку, яка може їх чекати при цих діях. І ті люди, які працюють зараз такими темпами, не знаючи, або їх не повідомили про це, можуть мати досить серйозні проблеми навіть з цим".

Він також повідомив, що російська сторона "протягом багатьох років відмовляється сьогодні провести демаркацію лінії по Азову, шукаючи різні підстави". "Це свідчить про те, що цей конфлікт був спланований, не говорячи сьогодні, ким", - зазначив Андресюк.

За матеріалами "Огляду телеефіру"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування