Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ВИКРИЛА 9 СЦЕНАРІЇВ ЗБЕРЕЖЕННЯ ВЛАДИ КУЧМИ

Вівторок, 14 жовтня 2003, 11:44
Юлія Тимошенко нарахувала 9 можливостей поведінки Леоніда Кучми, які можуть призвести до збереження його влади.

Про це вона заявила в понеділок в ефірі радіо "Свобода".

Перше, на думку лідера БЮТ – "це конституційна реформа не як позитивна зміна влади, а як реально збережена технологія реального збереження влади. Це – або ліквідація посади президента взагалі (тоді вибори президента неможливі), або передача виборів президента парламенту (це теж неможливо), або пролонгація терміну перебування при владі одночасно президента і парламенту, або інша конституційна модель, яка взагалі не буде передбачати вибори в 2004 році".

"Друге – це Конституційний Суд, а третє - термін Кучми. На сьогодення мені здається це найбільш вірогідний план Кучми, який він буде здійснювати", - сказала Тимошенко.

"Третє – це, можливо, анулювання взагалі Маляренком, який є кишеньковим верховним суддею України, результатів виборів президента, які не сподобаються Кучмі та його оточенню.

Четверте – це зняття Верховним Судом України (тим же самим Маляренком) єдиного кандидата від опозиції за добу до виборів", - прогнозує Тимошенко.

Вона вважає також можливим введення надзвичайного стану й перенесення виборів. "Що завгодно може бути: продовольча криза, коса Тузла, кримський сепаратизм і т.д. І, будь ласка, - введення надзвичайного стану. За Конституцією, вибори в надзвичайний стан не проводяться".

"Крім того, - наголосила Тимошенко, - створення наднаціонального органу – ЄЕП. Теж можливе таке, що ми навіть не помітимо, як головні повноваження будуть там, і Кучма може стати головою цього Єдиного економічного простору".

І останнім пунктом, прогнозованим Тимошенко, є механічна фальсифікація виборів.

"Це якраз 9 пунктів, які вони тримають у голові. Єдине, чого вони не тримають у голові, – це при будь-яких обставинах влади позбавитися", - наголосила лідер БЮТ.

Вона відзначила також, що "є певна кількість фактів, які доводять, що це [третій термін Кучми] не є просто залякування людей, політикуму".

Першим таким фактом Тимошенко назвала подання лідера групи "Народовладдя" Богдана Губського до Конституційного суду, яке має на меті з'ясувати, чи може діючий президент балотуватися на третій термін.

"Ви ж розумієте, що просто так пан Губський не збереться вдома собі надумати піти до Конституційного суду, робити якісь подання. Ви розумієте, що такі люди отримують завдання і його виконують. І давати завдання, які не мають наміром реалізуватися в якусь стратегічну перспективу, я думаю, Губському ніхто б не став давати такого завдання", - вважає Тимошенко.

"Друге, що нас насторожує – це те, що Кучма абсолютно послідовно знищує кожного мало-мальського претендента на цю посаду. Ми з вами слідкуємо за тим, як, наприклад, руйнується сьогодні постать Януковича. Я не буду казати про позитивне чи негативне своє ставлення, але ж послідовно, за підтримкою Кучми, Медведчук і ще декілька політичних сил практично Януковича намагаються зняти з політичної арени", - відзначила опозиціонерка.

Вона прогнозує також, що "вибори президента наступні – це будуть не вибори. Це буде війна, абсолютно жорстока, цинічна, а може, навіть і кривава. І ми маємо усвідомлювати, що легко влада опозиції не потрапить".

"Що ми маємо зробити для того, щоб влада потрапила опозиції? Перше – це об’єднати опозицію, виснути єдиного кандидата, і чим більше опозиційних сил об’єднається, тим більші шанси. Я кажу про "четвірку" (не тільки про "трійку", а й про "четвірку")", - наголосила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування