Кучма: майбутнє України – у Лівії!

Вівторок, 14 жовтня 2003, 12:35
Президент України Леонід Кучма заявляє, що результати його й української делегації державного візиту до Лівії перевершили сподівання.

Відповідаючи на питання журналістів у вівторок у Тріполі, Кучма зазначив, що українська делегація в цілому може бути задоволена "результатами візиту, переговорів і документами, які ми підпишемо".

"Результати набагато кращі, ніж ми очікували. Напрям співробітництва, на який отримана абсолютна згода, вражає", - сказав він.

У зв'язку з цим президент України відзначив домовленості з Лівією про співробітництво в нафтовій, транспортній і авіаційній сфері.

"Переговори, що провела наша сторона, міністр транспорту Георгій Кірпа, обов'язково дадуть вражаючий ефект", - сказав Кучма.

Він також наголосив, що лівійську сторону цікавить український літак Ан-74ТК-300. "І те, що незабаром буде підписаний контракт із лівійською стороною - це безперечно", - сказав президент.

Він також підкреслив, що "дуже радий" домовленості про підписання угоди про працевлаштування українських громадян у Лівії.

При цьому, за його словами, зустрічаючись у Лівії з українськими медиками, він дізнався про те, що в Україні функціонує декілька "фірм-шарлатанів", що обіцяють працевлаштування в Лівії та не виконують обіцяне. "Ми обов'язково розберемося з цими негативними прикладами", - заявив український лідер.

Кучма підкреслив, що, відповідно до документа, що буде підписаний у вівторок, "держава бере на себе відповідальність за їхній (українських медиків) добір і працевлаштування".

Він також відзначив, що в майбутньому обсяг працюючого в Лівії медперсоналу з України буде збільшено з 3 тис. до 8 тис.

Президент також відзначив досягнуті домовленості в сільськогосподарській сфері, підкресливши, що Лівія хоче "інвестувати в українське село і хоче одержати пшеницю, насамперед, для своїх потреб".

Кучма підкреслив, що "отримав задоволення" від зустрічі з лівійським лідером Муаммаром Каддафі.

"Ми чітко домовилися: досить протоколів про наміри, і він перший висловив ідею , що нам сьогодні необхідні конкретні справи", - сказав український президент.

Разом з тим він привітав скасування санкцій щодо Лівії у вересні нинішнього року та підкреслив, що Україна має намір дотримуватися існуючих досі санкцій щодо цієї країни. "Ми їх свято будемо дотримуватися", - заявив президент.

Він також звернув увагу на перспективність співробітництва України з Лівією. "Тут наше майбутнє - у цьому регіоні" - сказав Кучма.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування