Мороз не радить парламенту розглядати питання про Тузлу

Вівторок, 14 жовтня 2003, 14:06
Лідер СПУ Олександр Мороз заявляє, що парламент не повинен займатися вирішенням проблеми, що виникла навколо острова Тузла, і приймати з цього питання яку-небудь заяву, оскільки це питання знаходиться в компетенції президента країни Леоніда Кучми.

"Я вважаю, що це - не тема Верховної Ради. З цього приводу повинен висловлюватися президент як гарант Конституції та дотримання цілісності території України", - сказав Мороз журналістам у вівторок у парламенті перед розглядом депутатами проекту відповідної заяви.

На його думку, ця заява "складена не зовсім професійно". "Вона містить натяки, а потрібно говорити прямо: це утрудняє делімітацію кордону? Треба писати про це", - підкреслив лідер СПУ.

Для того щоб "вирішити це питання конкретно", вважає Мороз, потрібно звертатися до Державної Думи або до президента Росії Володимира Путіна.

Лідер соціалістів також вважає, що ситуація навколо острова Тузла є "свідченням того, що в державі ніхто не займається своїми обов'язками - ні президент, ні виконавча влада".

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи вплине ситуація навколо острова Тузла на можливе голосування депутатів при рішенні питання щодо ратифікації угоди про створення Єдиного економічного простору України, Росії, Білорусії та Казахстану, Мороз сказав: "Потрібно зачекати, чи буде ця угода внесена у Верховну Раду для ратифікації, а тоді будемо говорити, вплине чи ні".

Народний депутат відзначив, що від того, як саме готувався сам договір, "якою таємницею була концепція", у нього склалося враження, що ратифікувати цей договір "ніхто не збирається".

"Я думаю, що виконавча влада не готова до конкретного розгляду цього питання, а ініціатори проекту мали на меті якісь політичні ходи", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News