Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Будівництвом дамби Росія підриває ЄЕП

Вівторок, 14 жовтня 2003, 14:11
Координатор парламентської більшості, лідер фракції "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш вважає, що у зв'язку із ситуацією навколо будівництва Росією дамби в Керченській протоці в українському парламенті стало "значно менше" прихильників ратифікації угоди про формування Єдиного економічного простору (ЄЕП) "четвірки" СНД.

"Прихильників ратифікації угоди по ЄЕП у парламенті сьогодні значно менше, ніж учора. У нас і так була не проста дискусія. Аргументи, що ми могли навести вчора (на підтримку ЄЕП ), сьогодні втрачені", - сказав Гавриш у вівторок у Києві в інтерв'ю журналістам.

Відповідно до порядку денного, у цей день у парламенті планується ухвалити заяву з питання про будівництво російською стороною дамби в Керченській протоці.

За словами координатора більшості, у проекті заяви, зокрема, відзначається, що "дружні відносини України і Росії сьогодні під загрозою". "Дума (Держдума Російської Федерації ) теж повинна визначитися з цього приводу. Наша позиція (у заяві) досить вагома для того, щоб говорити про конкретні механізми, що можуть бути застосовані Верховною Радою в плані прийняття деяких законів - ратифікувати ту чи іншу угоду", - підкреслив він.

Відзначивши, що "жодні аргументи призупинити роботу на острові Тузла не можуть", Гавриш висловив думку, що "за цим криється ідеологія певної частини російської політичної еліти, шовіністично налаштованої щодо України".

"Дамба руйнує не тільки екологічне середовище, але й нашу довіру, що так складно формувалася в останні роки", - підкреслив він. За словами Гавриша, настрій в українському суспільстві показує, що громадяни України "налаштовані проти того, що робить Росія".

Разом з тим координатор парламентської більшості висловив сподівання, що в Державній думі Росії "є чимало людей, що зацікавлені в розвитку відносин із Україною".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування