Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН-МОЛОДШИЙ ПРИВІВ "У ГОТОВНІСТЬ ДО ДІЇ" ТЕХНІКУ І СОЛДАТІВ НА ТУЗЛІ

Вівторок, 14 жовтня 2003, 14:50
Українські прикордонники у зв’язку з подіями навколо Тузли перевели в "готовність до дії" органи управління, особовий склад, техніку й матеріальні засоби на заставі Тузли.

Про це повідомив під час виступу в парламенті голова Прикордонної служби України Микола Литвин.

За його словами, "прийнято відповідне рішення на застосування сили засобів, де передбачено: попереджувальні заходи та заходи в разі спроб змінити проходження державного кордону". Литвин не пояснив, що мається на увазі.

Він сказав, що "нарощуються зусилля в охороні кордону". "Для відповідного реагування створено достатні резерви", - повідомив Литвин. "У районі подій перебуває угрупування сил морської охорони, для відстеження обстановки залучено авіаційні підрозділи".

За його словами, охорона кордону цілодобово здійснюється на суходолі та патрулюванням на морі.

Литвин заявив, що наприкінці вересня прикордонною службою було встановлено: "Насправді спорудження дамби для укріплення російського берега Таманського півострову має на меті поєднання з українським островом Тузла".

Після цього на Тузлі було виставлено "посилений прикордонний підрозділ, який на сьогодні є штатною прикордонною заставою". Він забезпечений радіолокаційними прожекторними станціями, інженерним обладнанням, автомобілями, засобами зв’язку.

Також було здійснено відео- та фотодокументування ходу робіт зі спорудження дамби.

Литвин сказав, що для забезпечення "режиму державного кордону" на Тузлі "чітко позначені атрибути суверенітету України". "Щоб ні у кого не виникло сумнівів в українській належності острова", - сказав голова Прикордонної служби.

На острові встановлено атрибути державної символіки – флагшток із прапором України та прикордонний знак, а також інформаційні щити з надписом "Україна".

Також Міноборони здійснило аерофотозйомку району Керченської протоки й уточнило координати лінії розмежування. "Спеціальними буями позначено проходження державного кордону", - пояснив Литвин.

Він сказав, що "щоденно" інформує органи влади про зміну ситуації навколо Тузли .

Також Литвин повідомив, що "регулярно спілкується" із керівництвом прикордонної служби ФСБ Росії.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...