Абонентів UMC тепер дістануть і в метро, і в тунелі

Вівторок, 14 жовтня 2003, 16:30
Один із провідних операторів зв'язку в Україні СП "Український мобільний зв'язок" планує в другому кварталі 2004 року цілком охопити мобільним зв'язком підземну частину Київського метрополітену, у тому числі тунелі між станціями.

Про це повідомив генеральний директор УМЗ Ерік Франке журналістам у вівторок після підписання договору з ТОВ "Проксімус" про оренду приміщень під системи базових станцій GSM-1800, розміщених у підземній частині метрополітену.

ТОВ "Проксімус" здійснює будівництво й обслуговування сегментованої мережі стільникового зв'язку стандарту GSM-1800 по всій підземній частині метрополітену.

За словами головного інженера Київського метрополітену Володимира Зеля, мобільний зв'язок буде використовуватися також для технологічних потреб метрополітену.

"Завдяки цьому ми зможемо заощаджувати до 1 млн. грн.", - сказав він.
Франке повідомив, що УМЗ також розглядає можливість надання послуг мобільного зв'язку в метрополітенах й інших містах України.

УМЗ є одним з лідерів на ринку мобільного зв'язку України, обслуговуючи 2,55 млн. абонентів. Власником УМЗ є російський оператор зв'язку "Мобільні ТелеСистеми".

На даний час мережа мобільного зв'язку компанії охоплює шість станцій київського метрополітену.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування