Радченко таємно обговорював ситуацію на Тузлі з Росією

Вівторок, 14 жовтня 2003, 16:44
6 жовтня було проведено спеціальне засідання РНБО, на якому було вироблено механізм реагування, у першу чергу, ухвалення політико-дипломатичного рішення.

Про це повідомив заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України Петро Шатковський, виступаючи у Верховній Раді у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

Шатковський також повідомив, що на підставі рішень РНБО міністерства й відомства України, а також уряд Криму одержали низку доручень, що стосуються мінімізації загроз і нейтралізації можливих негативних наслідків.

За словами Шатковського, секретар РНБО Володимир Радченко провів також зустріч із керівництвом Ради нацбезпеки Росії, на якій висловлювалася "стурбованість української сторони з приводу ситуації в Керченській протоці".

На зустрічі також підкреслювалося, що "в жодному разі не можна допустити загострення двосторонніх відносин, включаючи силове протистояння сторін".

"Посадовими особами апарату РНБО, представниками інших державних органів особливо підкреслювалося, що такими діями російської сторони може бути створено небезпечний прецедент, коли такі важливі питання, як делімітація морських кордонів, можуть вирішуватися одноосібно", - сказав Шатковський.

За його словами, крім загрози територіальній цілісності та суверенітету України, проведення будівельних робіт у Керченській протоці може призвести до розмивання природним шляхом острова Коса Тузла, а також зміни екологічної системи Азовського й Чорного морів.

Заступник секретаря РНБО відзначив, що дії виконавчих органів влади повинні бути і надалі активними, оскільки проблема і сьогодні залишається невирішеною.

Він також підкреслив, що органи виконавчої влади розраховують на підтримку парламенту України, і висловив надію на те, що прийняття заяви та звертання до Федеральних зборів Росії дозволять "знайти цивілізований вихід із ситуації, що склалася у відносинах з нашим стратегічним партнером".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...