Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Робертсон попередив Кучму: без чесних виборів забудь про НАТО

Середа, 15 жовтня 2003, 10:46
НАТО спостерігатиме за президентськими, а згодом і за парламентськими виборами в Україні. Про це заявив в інтерв'ю "Німецькій хвилі" генеральний секретар альянсу Джордж Робертсон.

Керівник НАТО заявив, що жодна країна не може розраховувати на вступ до альянсу, якщо вона не відповідає найвищим демократичним стандартам, у тому числі і при проведенні виборів.

За словами Робертсона, до НАТО можуть вступити тільки країни з високими стандартами демократії – вони мають дотримуватися принципів верховенства права, свободи слова, там мають існувати вільні мас-медіа, проводитися відкриті, прозорі й чесні вибори.

"Українці можуть бачити, що такі країни, як Болгарія, Румунія, Словаччина чи Литва мали провести роботу як у військовій галузі, так і в галузі політичній, аби підготуватися до членства в НАТО. Отже, звичайно, ми спостерігатимемо за президентськими виборами й виборами до Верховної Ради",- заявив Робертсон.

Він назвав вибори тестом як для керівництва країни, так і для міжнародної спільноти. За словами генерального секретаря НАТО, країни, які не забезпечують найвищих демократичних стандартів при проведенні виборів, не можуть розраховувати на входження до євроатлантичних структур.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування