Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українцям дозволять мати два імені

Середа, 15 жовтня 2003, 11:31
З 1 січня 2004 набуває чинності стаття Сімейного кодексу, відповідно до якої кількість слів в складних іменах українців не обмежуватиметься. За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, з нового року дитині в Україні можна буде давати два імені.

"Понад двох імен можна буде давати у тому випадку, якщо це випливає зі звичаю національної меншини, до якої належить мати або батько",- передає слова Лавриновича прес-служба Мін‘юсту.

Міністр зазначив, що на сьогодні шлюбно-сімейні стосунки в Україні регулюються Кодексом про шлюб та сім‘ю, затвердженим Законом УРСР ще 1969 року. Відповідно до цього документа, якщо батьки наполягають на присвоєнні дитині подвійного, пестливого або скороченого імені, то про це в графі "Для відміток" робиться відповідний запис, який засвідчується підписами одного або обох батьків.

Олександр Лавринович також зазначив, що за даними РАГСів, сьогодні подвійні імена зустрічаються рідко. Як правило, це діти, що народжуються в шлюбах з іноземцями. Наприклад, у першому півріччі 2003 року в Україні були зареєстровані діти з подвійними іменами - Анна-Аліса, Луай-Тамер та Антоніо-Пьєр.

Другий "тип" подвійних імен, це плід фантазії батьків – прихильників серіалів: Елісса-Ракель, Мілана-Расін.

Трапляються, за словами Міністра, і курйози. Так, цього року у Краматорську співробітники РАГСу ледве переконали батьків, які бажали записати дитину як Рітта-Ребекка, що це те саме, що Маша й Марія.

Серед одинарних незвичайних імен, які були цього року зареєстровані в Україні, Міністр назвав жіночі імена – Белла, Естелла, Віолетта, Уляна. Серед чоловічих – Дон, Жан, Мойсей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...