Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма сказав Кравчуку все, що думає про свій третій термін

Середа, 15 жовтня 2003, 12:50
Лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук вважає, що Леонід Кучма не виставлятиме свою кандидатуру на третій термін.

"Я спілкувався не раз з Леонідом Даниловичем, і чув його слова і офіційні, і приватні, і публічні, де він говорив, що він в президенти на третій термін балотуватись не буде. Він не пояснював, чому. Один раз він сказав: "Аби мені дав Бог допрацювати цей термін". Що він мав на увазі, я не знаю. Все останнє за нього говорить", - сказав Кравчук в ефірі радіо "Свобода".

Водночас Кравчук вважає, що про реальність третього терміну Кучми можна буде говорити після вердикту Конституційного суду: "Реально чи нереально – це буде вирішувати КС. Якщо він зробить висновок про те, що президент Кучма, як і всі інші громадяни, має право висувати себе кандидатом в президенти, то це може стати реальним за однієї умови: як вирішить це сам президент Кучма".

Кравчук сказав, що ідея третого терміну була озвучена ще три роки тому. "Він заявляє, як президент Кучма, що "Я не піду!". Всі кажуть, що "Треба йти, без вас ми пропадемо!" І починається оця, значить, загальнополітична дискусія, в якій беруть участь невелика кількість людей – парламент і журналісти. Ну, деякі юристи, які служать конкретно конкретним людям. Ось і все, що є. Народ в цій дискусії участі не бере".

Загалом, на думку Кравчука, "влада надто солодка, щоб її віддавати". "Це треба мати мужність - віддати владу. Більше, ніж, скажімо, здобути владу. Коли, скажімо, хтось каже "я не хочу влади!" – це неправда".

"Може в Кучми і є таке. Він бачить реалії, він бачить політичну ситуацію, він бачить Конституцію. І він не захотів. І тому у нас іде така "возня". Всі чекають, щоб він щось сказав, а він мовчить. І тому лідера [який висуватиметься від більшості] не визначили", - додав Кравчук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...