Спроба відставки Януковича – самогубство для Кучми, вважає Кравчук

Середа, 15 жовтня 2003, 13:42
Лідер фракції СДПУ(о) у парламенті, Леонід Кравчук не вірить у можливість відставки прем'єр-міністра Януковича та його уряду.

"Я не бачу підстав валити прем’єра. Особисто я кажу так, як я думаю" – заявив Кравчук в ефірі радіо Свобода.

Кравчук вважає, що нинішня економічна ситуація та дії уряду не дають підстав для його розпуску.

"По-перше, прем’єр і уряд забезпечують ті можливі дії, які потрібні сьогодні для економіки України", -вважає перший президент. "По-друге, прем’єр і нинішній уряд не дав жодних підстав для того, щоб так ставити питання. Інша є ситуація, що нинішнє становище уряду, зафіксоване Конституцією, робить його "хлопчиком для побиття". Його може в будь-який час зняти або президент, або запропонувати піти у відставку ВР. В цьому є проблема уряду", - міркує він.

Водночас Кравчук розцінює, як рівні самогубству спроби відправити у відставку Януковича. "Але я думаю, що ніхто на це не піде: ні президент, ні ВР, тому що це було б самогубством. Ніхто не може зараз у ВР затвердити нового прем’єра. А за новим законом, виконувати обов’язки прем’єра вже не може так, як, скажімо, було у мій час: коли я запропонував першому віце-прем’єру виконувати обов’язки прем’єра. Зараз це виключається", - сказав лідер фракції СДПУ(о).

Леонід Кравчук також відзначив, що не вірить в суттєве зближення Ющенка та Януковича. "Я відверто скажу: я ніколи не повірю в те, що Ющенко і Янукович можуть піти на суттєве наближення. Тому, що це люди різні, і це програми різні, і позиції різні, і орієнтація різна", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування