Тузлою може зайнятися Європарламент

Середа, 15 жовтня 2003, 14:22
Депутат Європейського парламенту Ян Вірсма, який відповідає за міжпарламентські зв’язки з Україною, може запропонувати розглянути питання острова Тузла в Європарламенті.

Вірсма наголосив, що Тузла, як і Крим – це територія України, визнана міжнародним співтовариством. Серед причин конфлікту навколо острова в Керченській протоці він назвав стереотипи ще часів Радянського Союзу.

"Те, що діється нині довкола Тузли, мабуть, бере свій початок від часів Радянського Союзу, доби Хрущова, коли Крим і прилеглі території відійшли до України, а чимало росіян і донині не можуть із цим погодитись. Але Крим і острів Тузла - це частина України, і кордони України визнало все міжнародне співтовариство, в тому числі ОБСЄ", - відзначив євродепутат у коментарі радіо Свобода.

"Якщо виникають прикордонні проблеми і кордони перетинаються неофіційно, то я думаю, що тут для залагодження питання повинні взяти на себе ініціативу, в першу чергу, столиці, Київ та Москва".

"Це веде до серйозної конфронтації між обома країнами. І це суперечить рішенням саміту в Ялті про Єдиний економічний простір. Мені дуже тяжко робити висновки, наскільки серйозними є плани Росії, яка її позиція тут", - наголосив Ян Вірсма.

На завершення Вірсма пообіцяв глибше вивчити проблему і дати розширений коментар, зазначивши, що, можливо, він запропонує це питання для обговорення в Європарламенті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування