Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОСІЯН ВИГАНЯТИМУТЬ З ТУЗЛИ ПОЛІЦЕЙСЬКИМ МЕТОДОМ І ПЛАКАТИМИ

Середа, 15 жовтня 2003, 14:23
На острові Коса Тузла в Керченській протоці проходять планові навчання, спрямовані на вирішення завдань посилення охорони острова, у яких беруть участь підрозділи морської охорони Державної прикордонної служби (ДПС) України і підрозділи для виконання спеціальних завдань.

Про це повідомив журналістам у Керчі перший заступник глави ДПС Михайло Коваль, відзначивши, що однією з задач навчань є чітке визначення "ділянок відповідальності морської охорони щодо блокування острова і недопущення висадження на нього порушників прикордонного режиму".

Під час навчань, що триватимуть тиждень, також буде відпрацьовуватися взаємодія авіації, морських і сухопутних підрозділів прикордонної служби з метою забезпечення охорони державного кордону в районі Тузли, де розташована 25-а прикордонна застава 79-го Сімферопольського прикордонного загону.

Коваль відзначив, що задоволений ходом навчань, задачі яких сформульовані на основі прогнозу варіантів розвитку ситуації, що склалася на даний момент навколо острова.

Заступник голови ДПС також повідомив, що дамба з боку Таманського півострова Росії просувається до острова Тузла в середньому на 140 метрів на добу. Постом спостереження 25-ї прикордонної застави зафіксовано, що на дамбі за годину розвантажується камінь і ґрунт із 135 вантажних автомобілів.

Ширина дамби, що насипається - близько 40 метрів. Коваль відзначив, що до державного кордону України залишилося "трохи більше 1 кілометра", пославшись при цьому на російську пресу, яка повідомляє, що дамба повинна з'єднатися з островом 25 жовтня.

Заступник голови ДПС також повідомив, що українські прикордонники будуть використовувати "поліцейський метод недопущення порушників на територію України", для чого вони підготували аудіозаписи звернень до росіян і плакати.

Коваль продемонстрував журналістам плакати наступного змісту: "Попереджаємо, ми змушені застосувати законні заходи фізичного впливу!", "Увага! Ви порушуєте державний кордон України!", "Ви наближаєтеся до кордону суверенної України! Зупиніться!", "Наші народи не повинні ворогувати! Острів Тузла є українською територією!".

На зворотній стороні плакатів поміщено написи: "Усі спірні питання повинні вирішуватися цивілізованими методами на міждержавному рівні!", "Громадяни! Перед вами представники братнього слов'янського народу, не допустіть кровопролиття і непотрібних жертв!", "Вимагаємо припинити провокацію і залишити територію України!", "Ваші дії неправомірні! Не змушуйте нас застосувати законні заходи фізичного впливу!".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування