Кабмін визнано винним, у тім що Омельченко й дотепер мер

Середа, 15 жовтня 2003, 18:59
Печерський місцевий суд Києва визнав неправомірною бездіяльність Кабінету міністрів України у зв'язку з вимогою звільнити з посади главу київської міськадміністрації Олександра Омельченка, що досяг 65-літнього віку, повідомляє служба позивача, народного депутата Леоніда Черновецького.

За інформацією служби депутата, суд визнав незаконною бездіяльність уряду, що полягає в невнесенні з 9 серпня 2003 року подання президентові України про звільнення Омельченка з посади голови столичної адміністрації у зв'язку з досягненням ним межового віку перебування на державній службі.

Скарга в суд була подана Черновецьким 8 вересня 2003 року.

Відповідно до закону "Про держслужбу", межовий вік перебування на державній службі - 65 років, однак це не стосується виборних посад. Президент Леонід Кучма заявив про намір "діяти за законом" щодо чиновників, що досягли межового віку перебування на держслужбі.

Омельченко неодноразово заявляв, що займає свою посаду законно, посилаючись на особливий статус глави Київської міськадміністрації, що передбачений законом про столицю. Відповідно до цього закону, Київміськадміністрація виконує повноваження виконавчого органу Київради і є органом державної виконавчої влади, який очолює обраний київський міський голова.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування