Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИНА ДІСТАЛИ. ВІН ПРОПОНУЄ РОЗПУСТИТИ ПАРЛАМЕНТ

Четвер, 16 жовтня 2003, 14:06
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин запропонував депутатам розпустити парламент через те, що його робота постійно блокується.

Про це Литвин сказав після чергової перерви, що оголошувалися у четвер через блокування трибуни опозицією - таким шляхом опозиція вимагала прийняття закону про вибори.

"Якщо не хочете працювати, давайте зробимо так: розійдемося, розпустимося і знову оберемося по чинній виборчій системі", - запропонував Литвин депутатам.

"Давайте впродовж 8 днів, тобто двох пленарних тижнів не збиратимемся, тоді, згідно з Конституцією, будуть підстави розпустити Верховну Раду", - додав спікер.

Литвин повідомив, що під час перерви в його кабінеті сторони обговорили різні варіанти, але не дійшли згоди. Зокрема, спікер повідомив, що він запропонував "відкласти розгляд питання, щоб не було переможців і переможених", для того, щоб сторони змогли узгодити позиції до вівторка. Але депутати не погодилися з такою пропозицією. Спікер підкреслив, що "питання стоїть або сьогодні, або нічого", що "ніхто не хоче бути в програші, треба всім зберегти обличчя".

Після переговорів у кабінеті спікера, які нічого не дали, Литвин оголосив чергову перерву до 16:00 з тим, щоб депутати подумали над своєю поведінкою. Він запропонував лідерам фракцій зібратися в його кабінеті о 15:30.

Водночас у кулуарах парламенту депутати трактують заяву Литвина як дуже емоційну і сумніваються, що вона буде реалізована.

"Якщо розпустити парламент, то в бюджеті треба шукати гроші на нові вибори. Краще спрямувати їх на зарплати вчителям" – прокоментував заяву спікера лідер НДП, Валерій Пустовойтенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування