Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США вдячні Україні за "зразкову" допомогу в справі Лазаренка

Четвер, 16 жовтня 2003, 14:21
Департамент юстиції Сполучених Штатів Америки вважає значною допомогу, надану Генеральною прокуратурою України в розслідуванні низки кримінальних справ і, зокрема, справи екс-прем'єра України Павла Лазаренка.

Така оцінка дана в офіційному листі Департаменту юстиції США на адресу Генпрокуратури України, повідомляє прес-служба цього відомства.

Зокрема, департамент юстиції США, зробивши аналіз виконання клопотань про надання правової допомоги в кримінальних справах, що були надіслані в Україну, зробив висновок, що "виконання запитів Україною є зразковим".

Прес-служба Генпрокуратури відзначає, що раніше американська сторона зверталася по допомогу до українських колег при розслідуванні кримінальних справ про шахрайство, відмивання брудних грошей, убивства, злочини, вчинені за допомогою комп'ютерних технологій, міждержавне переміщення викраденого майна, рекет, корупцію і розтрату майна.

"Матеріали усіх одержаних клопотань США одержували вчасно, запити виконувалися повністю", - відзначається в листі.

Окремо дана оцінка співробітництву України і США в справі екс-прем'єра Павла Лазаренка.

"США задоволені тим професійним рівнем, на якому Україна виконала наші численні запити про надання правової допомоги. По цій справі ми провели в Україні більше офіційних слідчих дій, ніж у будь-якій іншій країні", - підкреслюється в листі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування