Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) вважає більшість нездатною боротися

Четвер, 16 жовтня 2003, 14:29
Представник СДПУ(О) Нестор Шуфрич вважає, що парламентська більшість не може протидіяти методам тиску опозиції.

"Треба визнати, більшість не готова сьогодні протидіяти дуже ефективному методу тиску на прийняття рішень у Верховній Раді, яким є блокування трибуни", - сказав Шуфрич в інтерв’ю журналістам після того, як спікер Литвин завершив ранкове засідання парламенту через блокування роботи опозицією.

За словами Шуфрича, у більшості "не вистачає потужності" розблокувати роботу парламенту.

Коментуючи, чому СДПУ(О) не голосує за пропорційний закон про вибори, Шуфрич сказав, що фракція виконує рішення більшості. За його словами, більшість чекає на вердикт Конституційного суду щодо законопроектів з внесення змін до Конституції.

При цьому Шуфрич вважає, що керівники фракцій більшості мають дотримуватися "взятих зобов’язань працювати зі своїми мажоритарниками", щоб ті підтримали пропорційні вибори.

Водночас лідер НДП Валерій Пустовойтенко сказав, що його фракція підтримує пропорційні вибори, але перед цим треба скласти план дій конституційної реформи.

"Говорять, що хтось з кимось про щось домовлявся. Я ні з ким не домовлявся, і зі мною теж ніхто не домовлявся… Я ж хочу працювати главою комітету (з транспорту), а вже хтось дивиться, щоб звільнити мене з посади", - сказав Пустовойтенко в інтерв’ю журналістам.

Як відомо, у четвер спікер Литвин достроково закрив ранкове засідання парламенту, оскільки опозиція заблокувала трибуну. Вона вимагала ухвалення закону про пропорційні вибори в рамках політреформи. Водночас жоден із законопроектів не набрав 226 голосів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...