Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко очолюватиме КМДА "ще довго-довго"

Четвер, 16 жовтня 2003, 16:12
Голова Київської міської державної адміністрації, Київський міський голова Олександр Омельченко заявляє, що збирається виконувати свої службові обов'язки і надалі.

Про це він сказав у четвер в інтерв'ю журналістам, коментуючи рішення Печерського районного суду Києва за позовом народного депутата України Леоніда Черновецького, прийняте у середу.

"Сьогодні ви переконалися, що я продовжую виконувати всі свої обов'язки – і буденні, і святкові, і почесні справи", - сказав Омельченко, який вітав у четвер з професійним святом працівників харчової промисловості. "І буду виконувати їх ще довго-довго", - додав він.

Як повідомлялося, на засіданні 15 жовтня Печерський райсуду Києва своїм рішенням "визнав неправомірною бездіяльність Кабінету Міністрів і невнесення з 9 серпня 2003 року президенту України подання про звільнення Омельченка з посади голови КМДА у зв'язку з досягненням ним граничного віку перебування на державній службі".

Народний депутат Черновецький надіслав скаргу до Печерського районного суду Києва з вимогою звільнити Омельченка з посади голови Київміськдержадміністрації.

Депутат пояснює, що Омельченко, згідно із Законом "Про державну службу", вже не має права обіймати цю посаду за віком і повинен бути звільнений у порядку, передбаченому Законом "Про столицю України – місто-герой Київ" і Конституцією України.

Черновецький нагадує, що звільнити голову КМДА має право президент України за поданням Кабінету Міністрів і, крім того, "у гаранта Конституції є право за власною ініціативою припинити повноваження голови КМДА". Але на сьогодні, підкреслює депутат, "ані Кабінет Міністрів України, ані президент не зробили нічого для того, щоб припинити незаконне перебування Омельченка на своїй посаді".

"Така незаконна бездіяльність КМУ, який у своїй роботі повинен дотримуватися і забезпечувати виконання Конституції і законів України, і правова позиція самого гаранта Конституції призводить до того, що посаду голови адміністрації столиці нашої держави займає особа, котра не має на це ні законних, ні моральних прав", - упевнений Черновецький.

UNIAN

Читайте також:

Кабмін визнано винним, у тім що Омельченко й дотепер мер

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...