Конституційний суд завів справу по Омельченку

Четвер, 16 жовтня 2003, 18:00
Конституційний суд відкрив провадження у справі про тлумачення ряду статей Конституції, а також законів про державну службу, столицю України - місто-герой Київ, про місцеві держадміністрації, місцеве самоврядування і про службу в органах місцевого самоврядування.

Про це повідомив керівник прес-служби Конституційного суду Володимир Шляпошников, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, колегія суддів Конституційного суду прийняла ухвалу про відкриття конституційного провадження у справі про офіційне тлумачення ряду статей Конституції, а також законів про державну службу, столицю України - місто-герой Київ, про місцеві держадміністрації, місцеве самоврядування і про службу в органах місцевого самоврядування за поданням президента України Леоніда Кучми.

Колегія також прийняла ухвалу про відкриття конституційного провадження в справі про офіційне тлумачення окремих статей Конституції і законів щодо особливостей здійснення виконавчої влади і місцевого самоврядування в Києві, а саме - статусу київського міського голови. З цим поданням у КС звернулися 56 народних депутатів з 14-ти фракцій.

Колегія суддів прийняла і третю ухвалу - про об'єднання цих двох справ у одне провадження. Суддею-доповідачем по цій справі призначений Володимир Шаповал.

Наразі він вивчає поставлені в поданнях питання й очікує відповіді на листи, що були направлені ним в інстанції, які мають відношення до розглянутих справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування