Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко відсилає до Януковича з питання своєї відставки

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 10:47
Міський голова Києва Олександр Омельченко вважає, що рішення Печерського місцевого суду столиці, який визнав неправомірною бездіяльність Кабінету міністрів України щодо звільнення його з посади у зв'язку з досягненням 65-літнього віку, не має до нього прямого відношення.

"Я не юрист, але відношення до Києва і до мене в суді не визначено, а відносини між рішенням Печерського суду і Кабінетом міністрів будуть вирішуватися у встановленому порядку", - сказав Омельченко в п'ятницю в інтерв'ю журналістам, коментуючи рішення суду.

Як повідомлялося, Печерський місцевий суд Києва визнав неправомірною бездіяльність Кабінету міністрів України у зв'язку з вимогою звільнити з посади главу київської міськадміністрації Олександра Омельченка, який досяг 65-літнього віку.

Скарга до суду була подана народним депутатом Леонідом Черновецьким.

Відповідно до рішення суду, бездіяльність уряду полягає в невнесенні з 9 серпня 2003 року подання президентові України про звільнення Омельченка з посади голови столичної адміністрації у зв'язку з досягненням ним граничного віку перебування на державній службі.

На думку Омельченка, у рішенні місцевого суду "не зроблено жодних висновків" у відношенні влади Києва і міського голови столиці, а лише "визначена неправомірність і бездіяльність уряду України".

"У чому ця неправомірність і бездіяльність Кабінету міністрів - знає Кабінет міністрів і Печерський суд", - підкреслив мер.

Відповідно до закону "Про держслужбу", граничний вік перебування на державній службі - 65 років, однак це не стосується виборних посад. Президент Леонід Кучма заявив про намір "вчинити за законом" щодо чиновників, що досягли граничного віку перебування на держслужбі.

Омельченко неодноразово заявляв, що займає свою посаду законно, посилаючись на особливий статус глави Київської міськадміністрації, що передбачений законом про столицю. Відповідно до цього закону, Київміськадміністрація виконує повноваження виконавчого органу Київради і є органом державної виконавчої влади, який очолює виборний київський міський голова.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кабмін визнаний винним, у тому що Омельченко дотепер мер

Омельченко буде очолювати КМДА "ще довго-довго"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування