Соціалісти викликають Білоконя на килим

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 12:30
Фракція Соцпартії вимагає поновити в органах МВС офіцерів краматорського ВБОЗ майора Олега Солодуна та капітана Михайла Сербіна, які першими повідомили про замовників убивства Ігоря Александрова.

З такою вимогою фракція Соцпартії звернулася до міністра внутрішніх справ Білоконя, повідомляє прес-служба партії.

У зверненні соціалісти наголошують, що Солодун і Сербін, ще починаючи з 1999 року, неодноразово повідомляли керівництву МВС Донецької області про те, що організована злочинна група "Семнадцатый участок" не могла б так довго і безкарно вчиняти злочини на півночі Донеччини, якби не підпомога з боку деяких керівників місцевих правоохоронних органів. "Але їхні намагання відновити законність призвели до того, що вони були звільнені з органів", - говориться у зверненні.

Офіцери були змушені звернутись до суспільства відкрито за допомогою програми Ігоря Александрова, що призвело до його жорстокого вбивства, відзначають соціалісти.

Також у заяві підкреслюється, що майор Солодун і капітан Сербін вже через три тижні після загибелі журналіста повідомили громадськість про причетність до убивства злочинної групи "Семнадцатый участок", але на перевірку цієї інформації Генпрокуратурі знадобилося декілька років.

"Результат тепер відомий всій Україні: вбивць і замовників вбивства Александрова заарештовано. Це ті самі особи, злочинна діяльність яких покривалася донецькими "правоохоронцями", які і досі не набули покарання", - говориться у заяві.

Соцпартія вимагає особистої присутності міністра внутрішніх справ Білоконя на засіданні фракції СПУ та доповіді з порушеного питання, а також наполягає на присутності міністра МВС під час слухань по корупції та резонансних справах у Верховній Раді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування