Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В тому, що Україна не в Європі, винна корупція - Гербст

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 12:35
Корумпованість українського суспільства може сповільнити процес європейської і євроатлантичної інтеграції України, заявляє посол США в Україні Джон Гербст.

Виступаючи перед учасниками конференції "Як забезпечити прозорість у регулюванні малого і середнього бізнесу" у Києві в п'ятницю, Гербст назвав проблему корупції "одним з найбільш важливих питань, що сьогодні стоять перед Україною".

"Корупція підточує демократичні інститути, сповільнює економічний ріст і ставить під загрозу свободи громадян. Ця ситуація повинна викликати стурбованість українського уряду і громадян країни, тому що корупція може сповільнити реалізацію планів України щодо входження в західні інститути економіки і безпеки", - підкреслив посол США.

Гербст нагадав, що, відповідно до оприлюднених на минулому тижні результатів досліджень у рамках проекту "Партнерство за прозоре суспільство", "рівень корупції в Україні, на думку її громадян - підприємців і вчених - є дуже високим".

"У списку з 133 найбільш корумпованих країн світу Україна займає 111 місце", - додав він.

Американський посол переконаний, що для успішної боротьби з корупцією необхідно, щоб в Україні було "як мінімум два компоненти: існування політичної волі для здійснення боротьби з цим явищем, а також мобілізація на цю боротьбу всіх секторів суспільства, де основою співробітництва повинен стати відкритий діалог між владою і цивільним суспільством".

Проект "Партнерство за прозоре суспільство" фінансує агентство США з міжнародного розвитку USAID і реалізує компанія "Development alternative, Inc".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...