Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОСІЯН НА ТУЗЛІ НАЛЯКАЛИ СОБАКАМИ І ЗБРОЄЮ З ГУМОВИМИ КУЛЯМИ

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 12:50
Українські прикордонники на острові Тузла в Керченській протоці провели в п'ятницю ще одні навчання, у ході яких тренувалися поліцейськими методами витісняти порушників державного кордону.

На місці тренування були встановлені плакати з написами "Ви наближаєтеся до державного кордону суверенної України. Зупиніться!", "Попереджаємо, ми змушені застосовувати законні заходи фізичного впливу", "Наші народи не повинні ворогувати. Острів Тузла є українською територією", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Прикордонники, одягнені в бронежилети, каски, із щитами і гумовими кийками "відбивали" натиск потенційних порушників.

Використовувалися також службові собаки. У цей час через динаміки транслювалися звернення до порушників із проханням не перетинати український кордон і не призводити до кровопролиття.

За навчаннями спостерігала група народних депутатів України, які відправилися на острів Тузла, щоб на місці ознайомитися з ситуацією будівництва Росією дамби в Керченській протоці.

Депутатам було продемонстроване екіпування прикордонників, до якого входить також балончик з газом і пістолет Форт-12Р, заряджений гумовими кулями.

Виступаючи перед особовим складом 25-ої прикордонної застави 79-го Сімферопольського прикордонного загону на острові Тузла, депутат Анатолій Матвієнко, який очолює групу українських парламентаріїв, запевнив, що Верховна Рада докладе всіх зусиль, щоб розв'язати напругу, яка виникла в зв'язку з будівництвом росіянами дамби в Керченській протоці.

"Я хочу вас запевнити, що ми зробимо все, щоб це загострення було знято. Ми будемо робити все, щоб ми вирішили мирним переговорним шляхом усі ці проблеми", - сказав він.

Депутат підкреслив, що Верховна Рада "буде стимулювати" до більш активних переговорних процесів і президента, і Кабінет міністрів України. "Ми переконані, що в це повинна втрутитися міжнародна громадськість, тому що за нами правда", - відзначив він.

У свою чергу, перший заступник глави Державної прикордонної служби Михайло Коваль заявив, що Україна може спати спокійно - прикордонники виконають своє завдання.

В даний час депутати завершили візит на острів Тузла і відправилися в Керч, де побувають у Керченській міськраді.

За даними УНІАН, депутат Костянтин Ситник повідомив журналістам, що у четвер українські прикордонники провели навчання, які "налякали людей", що будують дамбу. Ті припинили роботу і звернулися з проханням до російської сторони надати їм гарантії безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування