Гербст хоче, щоб питання Тузли було вирішено "позитивно"

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 13:00
Посол США в Україні Джон Гербст сподівається, що Україна і Російська Федерація зможуть вирішити проблему будівництва дамби до українського острова Тузла у Керченській протоці.

"Ми підтримуємо територіальну цілісність України. Ми також маємо добрі відносини як з Україною, так і з Росією, і сподіваємося, що ці сусідні країни зможуть вирішити це питання позитивно і відповідально", - сказав він в інтерв’ю агентству УНІАН.

За словами посла, Україна і Росія неодноразово підтверджували "свою повагу" до існуючих міждержавних кордонів. "Ми схвалюємо це і маємо надію, що питання вирішиться адекватно", - зазначив Гербст.

Як повідомлялося, будівництво греблі в Керченській протоці від Таманського півострова у бік Керчі для з'єднання з українським островом Тузла розпочалось 29 вересня.

Вже наступного дня МЗС України надіслало офіційну ноту зовнішньополітичному відомству Росії з проханням роз'яснити цю ситуацію. У ноті українська сторона акцентувала увагу на тому, що робота здійснюється в прикордонній зоні і має бути узгоджена з обома країнами.

Після цього МЗС України ще двічі направляло офіційні ноти з цього приводу, однак Росія будівництва дамби так і не припинила.

Група народних депутатів України відвідала острів Тузла, де на місці ознайомилась із ситуацією навколо будівництва російською стороною дамби в Керченській протоці і готовністю прикордонників захищати державний кордон.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування