Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма сподівається, що кучмісти впораються з опозицією в парламенті

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 13:46
Президент України Леонід Кучма розцінює події у Верховній Раді в четвер як "звичайну провокацію", метою якої є блокування "нормальних процесів у парламенті".

Про це він заявив у п'ятницю в Дніпропетровську в інтерв'ю журналістам.

"Те, що сьогодні є багато в парламенті політичних гравців, які там зібралися, щоб заблокувати процес - це не таємниця", - сказав він.

На думку президента, з метою просування закону про вибори народних депутатів на пропорційній основі опозиція буде також блокувати бюджетний процес.

"Вони будуть пропонувати урядові: ви підтримаєте пропорційну систему, а ми проголосуємо бюджет", - сказав Кучма.

Разом з тим він висловив надію, що парламентська більшість у Верховній Раді зможе не допустити цього.

"Я вважаю, що більшість і конструктивна частина депутатів покаже, що вона є в парламенті, а я переконаний, що так буде, або ми будемо заручниками цієї ситуації, що протягом роботи цього парламенту неодноразово себе виявляла", - сказав президент.

Він підкреслив, що законопроект, під яким підписалися 292 депутати, також пропонує пропорційну систему виборів до парламенту, звернувши увагу, що під цим законопроектом не стоять підписи тих, хто в четвер намагався блокувати роботу парламенту.

При цьому Кучма підкреслив, що до парламентських виборів залишилося два роки, і цього часу депутатам вистачить, щоб прийняти закон про вибори.

Президент назвав "найстрашнішим", що в такій ситуації блокується вирішення життєво важливих для країни і людей питань.

"Два рази на місяць парламент голосує, і втратити один день для голосування - це, по великому рахунку, трагедія для життя країни", - сказав він.

Як повідомлялося, у четвер у парламенті чотири рази оголошувалася перерва в зв'язку з тим, що опозиція вимагала прийняти рішення щодо законопроекту про вибори народних депутатів на пропорційній основі. В результаті депутати цього дня практично не працювали.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...