Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко заявляє, що Банкова і Ющенко крадуть у неї проценти

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 14:46
Блок Юлії Тимошенко засуджує соціологічні опитування, проведені Національним інститутом стратегічних досліджень (НІСД) під керівництвом Анатолія Гальчинського, а також Українським демократичним колом на замовлення Інституту політики (ІП) на чолі з Миколою Томенком.

Про це йдеться в спеціальній заяві, поширеній у п’ятницю прес-службою партії "Батьківщина".

"На ділі, ці, з дозволу сказати, наукові дослідження не мають нічого спільного ні з наукою, ні з здоровим глуздом, ні з власне опитуваннями, які ніхто і не думав проводити.

Мета таких "досліджень" – штучно надути рейтинги власних господарів та замовників і принизити опонентів. Окрім того, такі дослідження справляють ведмежу послугу і самими замовникам, оскільки створюють ілюзію непереможності та оманну впевненість у власній перемозі", - говориться в заяві.

Одним з прикладів такого замовного опитування "Батьківщина" називає дослідження НІСД на чолі з колишнім радником президента Анатолієм Гальчинським.

"Дані цієї структури видають бажане за дійсне і оперують абсолютно нереальними і захмарними даними щодо рейтингу провладних кандидатів. Очевидно, після цього НІСД треба визнати, що він є не науковою, а рекламною структурою влади", - вважає партія Тимошенко.

У заяві говориться, що, на жаль, не тільки влада, але й сили, що вважають себе альтернативними до неї, також дозволяють собі використовувати брудні методи "соціологічної боротьби".

Дослідження Томенка, на думку авторів заяви, є віддзеркаленням "рейтингу" НІСД, однак з іншими результатами щодо владних кандидатів та власних політичних замовників.

"Якщо допустити, що дані, оприлюднені НІСД та ІП реальні, то треба визнати, що ці опитування проводилися в першому випадку серед посадовців Кабінету міністрів, в другому – серед керівництва штабу "Наша Україна", - говориться в заяві.

Партія "Батьківщина" звертається до незалежних ЗМІ з проханням ігнорувати відверто замовні рейтинги і не популяризувати їх дані, вводячи в оману громадськість.

Окрім того, партія звертається до "провідних незалежних соціологічних структур України з пропозицією укласти угоду між ними для того, щоб обмежити рейтингоманію в Україні, або ж сформувати іншу систему захисту для реальних соціологічних досліджень".

За даними опитування НІСД, рейтинг Юлії Тимошенко як кандидата в президенти складає 2,3%. За даними ІП – 4%.

Читайте також:

Падають рейтинги Тимошенко та "Нашої України"

У Томенка Ющенко не залишає шансів Януковичу, а Вітренко випереджає Тимошенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...