Кучмі здається надто маленькою роль партій

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 15:35
Президент України Леонід Кучма виступає за посилення ролі і відповідальності політичних партій у системі державної влади.

Виступаючи в п'ятницю у Дніпропетровську на урочистостях з нагоди 85-річчя Дніпропетровського національного університету, Кучма відзначив, що основна мета запропонованої ним політичної реформи полягає в тому, щоб "зробити владу відповідальною, а ще точніше - персонально відповідальною".

"Цими владними персоналіями повинні виступати не так окремі особи, як зрілі і продуктивні політичні партії, яким народ віддає перевагу на виборах", - підкреслив президент.

За його словами, на нинішньому етапі "першим на порядку денному стало завдання політичної модернізації нашого суспільства, корінного удосконалення самого державного механізму".

"Суть змін у тому, щоб виробити розумний баланс між різними галузями, що складають єдине державне дерево. Адже влада в нас, відповідно до Конституції, одна, тому відповідальність усіх її галузей перед суспільством одна на всіх", - підкреслив Кучма.

При цьому він відзначив, що влада - це не тільки президент, але й уряд, парламент, регіональні державні структури, органи місцевого самоврядування.

"Влада - це не одна особа, а тисячі виконавців народної волі від центру до низової ланки, що чомусь хочуть лише користуватися владними повноваженнями, а не нести особисту відповідальність перед людьми", - сказав президент.

Він підкреслив необхідність викорінювати з масової свідомості й адміністративної практики таке уявлення про суть державного управління.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...