КОЛІНЬКО ВВАЖАЄ, ЩО ПІСКУН РЕВНУЄ

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 17:20
Глава координаційного комітету по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю Ольга Колінько заявляє, що не претендує на посаду генерального прокурора.

"Не претендувала і не претендую", - сказала Колінько журналістам після брифінгу в п'ятницю.

"Своє ставлення до посад я висловила 6 січня 2000 року, коли я поклала рапорт на стіл і пішла в нікуди (з посади заступника генпрокурора)".

Коментуючи критику її діяльності чинним генпрокурором, вона сказала: "Тут не Колінько Піскуна чіпає, а навпаки – Піскун намагається своїми діями переконати президента, що тільки генеральний прокурор має очолити координаційний комітет".

Однак, за словами Колінько, тільки два з десяти років існування координаційного комітету його очолював генпрокурор.

"Піскуну я єдине що порадила б – разом з координаційним комітетом працювати так, щоб виграла держава і конкретний громадянин", - додала Колінько.

Вона також сказала, що ніхто з керівників правоохоронних органів не оскаржив результати перевірки, проведені Колінько, крім Піскуна.

Колінько також сказала, що "категорично відкидає" звинувачення у пресі про те, що вона виконує політичні замовлення. "Я навіть не хочу згадувати це слово – політика". "Де політичне замовлення по Львівській області? Після Колінько поїхала бригада Генеральної прокуратури – все підтвердилося".

Говорячи про результати поїздки у Донецьку область, Колінько сказала, що робила не комплексну перевірку, а поїхала після того, як 26 мешканців області звернулися до президента розглянути їх скарги, оскільки вони були проігноровані прокуратурою.

За підсумками роботи Колінько у Донецьку президент Леонід Кучма видав указ, де попередив губернатора Донеччини Анатолія Близнюка про персональну відповідальність за роботу з розгляду звернень громадян.

Президент також доручив генпрокурору, міністру юстиції та міністру внутрішніх справ "забезпечити додаткову ретельну перевірку звернення групи мешканців Донецької області".

Також має бути вирішено питання "відповідальності працівників центральних апаратів", які поверхнево розглянули попередні звернення громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...