"Наша Україна" не крала рейтингів Тимошенко

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 17:37
"Українське демократичне коло" спростовує інформацію про недостовірність та замовний характер результатів дослідження, проведеного 2-10 жовтня 2003 на замовлення Інституту політики (ІП).

Заяву зі звинуваченнями на адресу ІП, який очолює член фракції "Наша Україна" Микола Томенко, поширила у п’ятницю прес-служба партії "Батьківщина".

"Останнім часом почастішали претензії політиків до результатів соціологічних досліджень. Зокрема, Блок Юлії Тимошенко висловив своє несприйняття оприлюднених рейтингів лідера свого блоку", - йдеться в коментарі виконавчого директора "Українського демократичного кола" Сергія Стукала, поширеному у п’ятницю.

У коментарі подаються дані основних соціологічних компаній України в оцінці президентського рейтингу Юлії Тимошенко, проведених у вересні-жовтні цього року.

За результатами соціологічного опитування, проведеного 16-23 вересня Українським центром економічних та політичних досліджень ім. Разумкова, рейтинг Тимошенко становив 6,3%.

Згідно з інформацією "Українського демократичного кола", за результатами соціологічного опитування Українського інституту соціальних досліджень та Центру "Соціальний моніторинг", проведеного з 17 по 23 вересня, електоральний президентський рейтинг Тимошенко становить 5%.

За результатами опитування, проведеного у вересні-жовтні Тейлор Нельсон Софрез Україна за замовленням Фонду "Демократичні ініціативи", рейтинг Тимошенко становив 4,3 %.

Результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у вересні-жовтні фіксують президентський рейтинг Юлії Тимошенко на рівні 4%.

Дослідження, проведене "Українським демократичним колом" з 2 по 10 жовтня, дало результат рейтингу для Юлії Тимошенко 4%.

"Таким чином, усі наведені результати принципово не відрізняються і знаходяться у межах статистичної похибки, що свідчить про їхню достатню надійність", - говориться в коментарі Стукала.

Читайте також:

Тимошенко заявляє, що Банкова і Ющенко крадуть у неї проценти

У Томенка Ющенко не залишає шансів Януковичу, а Вітренко випереджає Тимошенко

Падають рейтинги Тимошенко та "Нашої України"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування