Есдеки не вважають Ющенка опозицією і мають однакову ідеологію

П'ятниця, 17 жовтня 2003, 18:00
СДПУ(О) не розглядає "Нашу Україну" як опозицію, заявив заступник голови виконкому СДПУ(О) депутат Борис Андресюк.

"У нас з "Нашою Україною" дуже багато спільних точок дотику, особливо в ідеології, загальному баченні розвитку української держави, розвитку демократичного суспільства", - сказав Андресюк на прес-конференції у Севастополі в п’ятницю, передає УНІАН.

Інша справа, зазначив він, яким чином відбувається реалізація цієї ідеології.

За словами Андресюка, СДПУ(О) не приховує того, що "у нас йде сьогодні дійсно конкурентна боротьба, у тому числі і з "Нашою Україною", за право отримання вотуму довіри від населення, а значить, за право проведення тієї політики і своїх програмних документів, які сьогодні затверджені з'їздом нашої партії".

На запитання журналістів, наскільки СДПУ(О) готова до компромісу, Андресюк заявив, що СДПУ(О) "ніколи не створюватиме перепони на шляху досягнення компромісу в тих конституційних перетвореннях, які сьогодні стоять".

"Для нас не є догма, скажімо, обрання президента лише парламентом", - сказав він, додавши, що обрання президента парламентом є "одним із варіантів".

За словами депутата, "якщо буде конституційна більшість по підтримці цього варіанту, ми його підтримаємо, якщо не буде консенсусу, ми його будемо шукати".

Як сказав Андресюк, для СДПУ(О) "головне, щоб не застопорилася конституційна реформа, а багато які політичні сили, в тому числі, а може, навіть і в першу чергу "Наша Україна", ставлять це як задачу. Вони звузили контекст проведення конституційної реформи, звузили впритул до вимоги, до захоплення трибуни, президії".

Як вважає Андресюк, деяким політичним силам "потрібно сьогодні висмикнути із контексту політичної реформи один закон - про пропорційні вибори, а далі, я передбачую, що на цьому у них інтерес до цілісної, повномасштабної конституційної реформи пропаде".

За словами Андресюка, об'єднані соціал-демократи не проти пропорційного закону про вибори.

"Більше того, наша ідеологія відповідає тим задачам, які ми ставимо, говорячи про підвищення ролі партій. Але ми категорично проти того, щоб виривати із контексту загальнополітичної реформи окремі питання, які комусь дуже подобаються", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News