Питання третього терміну Кучми пройде в усному режимі

Понеділок, 20 жовтня 2003, 11:58
Конституційний суд України, можливо, до кінця цього року почне розгляд справи за поданням групи депутатів про можливість участі діючого президента Леоніда Кучми в президентських виборах 2004 року.

Про це повідомив у понеділок на прес-конференції в Києві голова КС Микола Селівон.

Селівон сказав, що колегія суддів призначила суддю-доповідача по цій справі, однак конституційне виробництво ще не відкрите.

Він також відзначив, що суддя-доповідач приступив до роботи над поданням по цій справі, зокрема, звернувся до відповідних державних органів і вчених із запитом, щоб вони надали своє бачення цієї справи.

Голові КС було важко назвати можливі терміни розгляду цього подання, оскільки, за його словами, "це залежить від судді-доповідача і колегії КС".

Селівон назвав цю справу "заполітизованою", підкресливши, що Конституційний суд буде розглядати подання лише з юридичної точки зору.

"Ми будемо розглядати його в звичайному режимі, напевно - в усному слуханні, і з'ясуємо всі проблеми", - сказав він.

"Я не хочу і не можу зараз визначати, яким буде зміст рішення, але воно буде. Подання надійшло, і ми зобов'язані його розглянути", - додав він.

Селівон також повідомив, що до КС уже надійшло кілька звернень від політичних сил з цього приводу.

Як повідомлялося, депутатська група "Народовладдя" звернулася до Конституційного суду України для одержання тлумачення частини 3 статті 103, у якій говориться про неможливість для однієї людини бути президентом більше двох термінів підряд.

Раніше Кучма заявляв, що не збирається йти на новий термін на виборах 2004 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування