Соратниця Пінчука вважає Медведчука екстремістом і провокатором

Понеділок, 20 жовтня 2003, 12:57
Голова Держкомітету з підприємництва і регуляторної політики Інна Богословська засуджує діяльність голови АП Віктора Медведчука через провокаційний характер.

Про це вона заявила в неділю в ефірі програми "Факти із Дмитром Кисельовим" на телеканалі ICTV.

"Є два види політиків. Політики, що працюють на консолідацію, і політики... цей принцип роботи називається гармонія через конфлікт. Тобто, політики, що працюють в умовах створення обов'язкової екстремальної ситуації, і тоді вони на гребені екстремальної ситуації виграють", - вважає вона.

"Сьогодні в нас є два абсолютно різних політика з дуже великою ваговою категорією. Це прем'єр-міністр Янукович, який демонструє себе зараз як технічний консолідатор, і він примудряється знаходити компроміс між тими політичними силами, які, здавалося б, примирити неможливо. І є Медведчук, який відомий як людина, яка прекрасно працює в умовах конфлікту, в умовах екстріму", - говорить Богословська.

"Як тільки заспокоюється ситуація, з боку керівництва адміністрації президента ми одержуємо провокацію", - вважає вона.

Як приклад Богословська наводить відкрите засідання Кабінету міністрів, на якому Кабмін звітував за результати роботи за 9 місяців. На це засідання, за її словами, були запрошені представники усіх фракцій і всі губернатори областей.

"Яким же був наш подив, коли ми побачили, що жодного губернатора на Кабінеті міністрів не було. Ми знали, що вони всі прибули до Києва. І в останній момент нам стало відомо, що за годину до початку, чи в останній час перед засіданням Кабінету міністрів, вони одержали вказівку з Банкової, з адміністрації президента, не йти на засідання Кабінету міністрів, розвернутися і їхати в Одесу", - говорить Богословська.

"Але ніхто в суспільстві не знає, що на це засідання були запрошені всі губернатори, і їхали вони на засідання уряду", - сказала вона.

За словами Богословської, "це стає системою, коли в нас найважливіші події, що можуть стати індикатором для суспільства, залишаються невідомі цьому суспільству".

"І дуже шкода, якщо керівництво адміністрації президента виявиться в повній абстракції. Тому що, чим більше таких кроків, які не сприяють знаходженню спільної мови, а, фактично, розривають тих, хто навіть прагне до розуміння, тим більше буде недовіри до дій СДПУ(О), у тому числі", - вважає вона.

Від "УП": До призначення на посаду голови Держкомітету з підприємництва і регуляторної політики Інна Богословська в 2002 році невдало балотувалася до парламенту за списками блоку "Озиме покоління". Її, як і Віктора Хорошковського, вважають наближеною до Віктора Пінчука.

За матеріалами "Огляду телеефіру"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування