Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"КОНСТИТУЦІЙНІЙ РЕФОРМІ ПРИЙШОВ КІНЕЦЬ" - СИМОНЕНКО

Понеділок, 20 жовтня 2003, 16:38
Конституційна реформа в Україні не буде реалізована, вважає лідер фракції Компартії України Петро Симоненко.

"У мене немає жодних сумнівів, що конституційній реформі прийшов кінець, і це стає очевидним", - сказав Симоненко в понеділок в інтерв'ю журналістам у Києві після зустрічі лідерів фракцій і груп у голови Верховної Ради України Володимира Литвина.

"Конституційну реформу як таку при розподілі повноважень у верхах влади задумували як відволікаючий політичний маневр", - підкреслив він.

За його словами, очевидним також стає і те, що "руками представників більшості буде вирішена проблема розігріву парламенту, громадської думки в частині відставки уряду Віктора Януковича".

На думку лідера комуністів, питання про прийняття державного бюджету на майбутній рік буде "каменем спотикання" і для самої більшості.

Відповідаючи на питання журналістів, чи можна очікувати відставки прем'єр-міністра Януковича вже до кінця теперішнього року, Симоненко відзначив, що для відставки голови уряду може бути різна мотивація - і прийняття бюджету, і виникнення додаткової напруги в соціально-економічній сфері. Лідер КПУ відзначив, що на сьогодні вже починають підніматися ціни на хліб.

Крім того, за його словами, причиною відставки прем'єра можуть стати також проблеми, пов'язані з загостренням україно-російських відносин.

В інтерв'ю журналістам лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз, коментуючи результати зустрічі лідерів фракцій та груп і спікера, підкреслив, що конфлікт сторін виник через процедуру. За його словами, представники опозиційних фракцій виходять з логіки політичної реформи і попередніх домовленостей, що стосуються розгляду внесення змін у Конституцію України.

Представники опозиції, відзначив лідер СПУ, виходили з того, що всі ці зміни будуть базуватися на пропорційній системі виборів народних депутатів. Саме такої послідовності і вимагають опозиційні сили, підкреслив Мороз.

За його словами, опозиційні лідери вимагають, щоб у цей четвер, 23 жовтня, спочатку було проведене голосування по законопроекту про пропорційні вибори у Верховну Раду, а після цього парламент розглядав всі інші питання.

У той же час, відзначив Мороз, представники парламентської більшості наполягають на необхідності дочекатися висновків Конституційного суду по законопроектах про політреформу і вже після цього розглядати питання по суті.

На думку лідер СПУ, це означає тільки те, що депутати прив'язуються до невизначеної дати.

Мороз також підкреслив, що в першому читанні парламент може прийняти законопроект про вибори народних депутатів, запропонований групою парламентаріїв, зокрема Миколою Рудьковським і Юрієм Ключковським, і доопрацювати його з урахуванням пропозицій, що надійдуть.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...