Перед від'їздом Кучма зібрав РНБО і затвердив план захисту Тузли

Понеділок, 20 жовтня 2003, 19:44
Президент України Леонід Кучма провів у понеділок засідання Ради національної безпеки й оборони країни, на якому розглядалася ситуація, що склалася в результаті будівництва Російською Федерацією дамби в Керченській протоці.

Як повідомляє прес-служба президента, учасники засідання прийшли до висновку, що подібні дії Російської Федерації можуть вплинути на процес делімітації морських просторів в Азовському морі і Керченській протоці, а також спричинять істотне порушення екологічного балансу в цьому регіоні.

На засіданні затверджені конкретні заходи щодо недопущення нанесення шкоди національним інтересам і зазіхань на територіальну цілісність України.

Разом з тим, члени РНБО висловили сподівання, що позиція України знайде розуміння з боку РФ і дозволить вирішити проблемну ситуацію в дусі добросусідства і взаємоповаги,з дотриманням цивілізованих принципів і норм міжнародного права.

Як повідомлялося, у понеділок Кучма відправився з візитом у країни Латинської Америки.

Заступник секретаря РНБО Петро Шатковський повідомляв раніше, що 6 жовтня було проведено спеціальне засідання Ради, на якому був вироблений механізм реагування, у першу чергу, ухвалення політико-дипломатичного рішення.

За його словами, на підставі рішень РНБО міністерства й відомства України, а також уряд Криму, одержали ряд доручень, що стосуються мінімізації загрози і нейтралізації можливих негативних наслідків.

Тиждень тому голова Державної прикордонної служби (ДПС) України Микола Литвин і Шатковський відвідали острів Тузла в районі Керченської протоки, щоб особисто розібратися в ситуації на місці і перевірити організацію охорони державного кордону в цьому районі.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

ДО УКРАЇНИ ДАМБІ ЗАЛИШИЛОСЯ 400 МЕТРІВ

Кучма зникне – саме коли Росія вторгнеться на територію України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News