Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не хоче воювати з Москвою

Вівторок, 21 жовтня 2003, 15:55
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявляє про необхідність вирішити конфліктну ситуацію, що склалася навколо Керченської протоки, за столом переговорів і не допустити її розвитку до "збройного зіткнення".

Про це глава українського уряду заявив на зустрічі з керівниками профспілкових організацій вугільної промисловості у вівторок у Києві.

Янукович повідомив, що з цього приводу "особисто мав розмову з прем'єр-міністром Росії Михайлом Касьяновим". "Але одне не зрозуміло: чому ці дії (будівництво дамби) відбуваються неузгоджено (з українською стороною). Я упевнений, що іншого шляху, як стіл переговорів, немає. Ми не можемо піти в жодному разі ні на які міри або можливі збройні протистояння. Конфлікт виник і його рішення - тільки за столом переговорів", - заявив голова українського уряду.

Янукович назвав сформовану ситуацію гострою у взаєминах України й Росії.

Прем'єр нагадав, що уряд ужив усіх необхідних заходів для інформування російської сторони з тим, щоб вона "відмовилася від дій, що спрямовані на будівництво дамби". "Це може створити дуже серйозний конфлікт", - підкреслив він.

Янукович нагадав, що у зв'язку з існуючою ситуацією в уряді була створена робоча група з числа керівників силових відомств, міністерств закордонних справ і екології. Оперативне керування покладене на прем'єр-міністра Криму Сергія Куніцина.

Прем'єр повідомив присутнім, що в даний час будівництво дамби "не припинене", але проводиться на території Росії. "За нашими розрахунками, до умовного кордону з Україною залишається близько 600 метрів. Усі відповідні ознаки кордону в Керченській протоці виставлені", - відзначив він.

Разом з тим, за словами прем'єр-міністра, "від російської сторони відповідь не отримана".

"Я впевнений у тому, що Україна і Росія мають усі можливості, щоб домовитися і вжити необхідних заходів по створенню руху через Керченську протоку з урахуванням інтересів як України, так і Росії. Є велика надія, що нам удасться домовитися й врегулювати це питання", - підкреслив він.

За словами прем'єра, у зустрічі з депутатами також візьмуть участь представники Міністерства закордонних справ і Державної прикордонної служби України.

Янукович також у вівторок проведе зустріч з керівництвом Верховної Ради й керівниками парламентських фракцій для того, щоб обговорити ситуацію, що склалася навколо острова Тузла у зв'язку з будівництвом російською стороною дамби в Керченській протоці.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування