Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Робертсон здивований, що Кучма втік від Тузли

Середа, 22 жовтня 2003, 11:24
Верховний комісар ЄС з питань зовнішньої політики і оборони Хав’єр Солана дав зрозуміти, що порушить питання російсько-українського конфлікту навколо острова Тузла під час римського саміту Росія-ЄС, який відбудеться 6 листопада.

"Ви знаєте, що нещодавно ми провели саміт у Ялті між Європейським Союзом та Україною. Через кілька днів ми проведемо ще один саміт, із Росією. Я постійно контактую з військовими обох сторін, і я дуже сподіваюся, що ця справа буде вирішена і напруга буде знята", - цитує Солану радіо "Свобода"

"Останню фразу місцеві оглядачі та коментатори розцінили так, що Солана, мабуть, таки планує порушити питання російсько-українських взаємин під час римського саміту Росія – ЄС ", - передає радіо.

"Свобода" повідомляє також, що генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон і президент Леонід Кучма зустрілись неформально в аеропорту Бориспіль.

Кучма на запитання Робертсона, куди летить президент, відповів, що їде на тиждень відвідати деякі країни Латинської Америки. "На цілий тиждень, незважаючи на проблеми в Керчі?" – згідно з інформацією радіо, здивувався Робертсон.

Однак на запитання кореспондента "Свободи", чи проблема Керченської протоки все ще залишається у форматі двосторонніх взаємин, чи, може, вона вийшла на міжнародний рівень і починає нагадувати югославський сценарій, Робертсон відповів, що це "справа двосторонніх стосунків між Україною та Росією".

"Це не питання НАТО, і це питання не порушували сьогодні на зустрічі ЄС – НАТО. Я не сумніваюся, що Росія та Україна знайдуть відповідний шлях для вирішення цієї проблеми спільно та спокійно".

Як повідомлялося, Джордж Робертсон був з візитом в Україні в понеділок.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування