Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росії у Сімферополі запропонували забрати і Тузлу, і весь Крим

Середа, 22 жовтня 2003, 11:34
Учасники мітингу в Сімферополі перед будинком кримського парламенту заявляють про готовність передати Росії разом з островом Тузла весь Крим.

Акція організована Російською громадою Криму, "Руським блоком", а також рескомом Компартії України.

Мітинг пройшов під російськими прапорами, у ньому взяли участь близько 300 осіб. На мітингу звучали заклики на підтримку ратифікації угоди про створення Єдиного економічного простору.

Учасники тримали плакати з гаслами: "Україна, Росія, Білорусія - на віки разом", "Ми діти єдиної країни, нам жити разом, кордони нам не потрібні". "Коса Тузла - наша спільна земля", "Майбутнє Криму й України - у єдності з Росією", "Ні українізації російських шкіл!", "Захищаючи російську мову, ми захищаємо себе".

Учасники акції підтримали заяву, у якій закликали керівництво України вжити термінових заходів для врегулювання питання, пов'язаного з політичною ситуацією в Керченській протоці.

На їхню думку, шлях до миру і злагоди між Україною і Росією лежить у рівноправному співробітництві сторін.

"Тому ми закликаємо керівництво України погодитися з пропозицією уряду Російської Федерації, що передбачає визначення статусу Азовського моря як внутрішнього моря Росії й України, і відмовитися від практики однобічного стягування мита із судів, які проходять через Керченську протоку. Тільки врахувавши інтереси обох держав, можна буде говорити про встановлення міцного і взаємовигідного співробітництва між Росією й Україною", - говориться в документі.

У заяві також відзначається, що 18 вересня в Ялті була підписана історична угода про створення ЄЕП України, Росії, Білорусії і Казахстану.

За твердженням учасників акції, цього кроку давно очікувала від керівництва України переважна частина українських громадян, зацікавлених у відновленні економічних зв'язків між найбільшими державами - республіками колишнього Радянського Союзу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування