МЗС Росії: дамба - лише заради екології

Середа, 22 жовтня 2003, 13:23
Глава МЗС РФ Ігор Іванов закликав не нагнітати пристрасті навколо будівництва Росією дамби в Азово-Керченській акваторії.

"Спорудження дамби, що ведеться за рішенням краснодарської влади, продиктовано винятково господарсько-екологічними причинами і не має жодного відношення до переговорів щодо статусу Азово-Керченської акваторії", - сказав Іванов, відповідаючи на питання ЗМІ у середу.

"Тому немає жодних підстав нагнітати навколо зазначеної дамби пристрасті, а треба дати дипломатам у спокійній обстановці продовжити переговори".

Голова російського МЗС нагадав, що в результаті переговорів між Росією й Україною був вироблений Договір про делімітацію сухопутної частини кордону. Договір був підписаний між президентами двох країн і переданий на ратифікацію.

"Що стосується Азово-Керченської акваторії, то переговори про її статус продовжуються. За дорученням президентів міністри закордонних справ Росії й України проведуть у Києві 30 жовтня переговори з цього питання", - повідомив Іванов.

В уряді Росії сподіваються, що питання про статус Азово-Керченської акваторії буде вирішене у ході переговорів міністрів закордонних справ Росії й України, що пройдуть 30 жовтня цього року в Києві.

Про це повідомили в Департаменті урядової інформації, коментуючи пропозицію прем'єр-міністра України Віктора Януковича обговорити проблеми з російським прем'єром Михайлом Касьяновим.

Прем'єр-міністр РФ Михайло Касьянов наприкінці минулого тижня заявив, що статус Азовського моря буде обговорений у ході візиту глави МЗС РФ Ігоря Іванова в Київ.

Російська переговорна позиція по статусі Азовського моря "у даний момент остаточно сформована", підкреслили в ДУІ.

У Департаменті також відзначили, що Михайло Касьянов задоволений тим фактом, що питання про статус Азовського моря, що не обговорювався протягом останнього року, буде вирішуватися в ході офіційних переговорів глав зовнішньополітичних відомств.

У середу прем'єр-міністр України Віктор Янукович запропонував обговорити ситуация в Керченській протоці на зустрічі з главою уряду Росії Михайлом Касьяновим.

З такою пропозицією Янукович виступив під час зустрічі в середу з послом Росії на Україні Віктором Чорномирдіним, повідомили у прес-службі кабінету міністрів України.

Янукович підкреслив, що підтримує пропозицію українських і російських парламентаріїв "до рішення даної проблеми призупинити будівництво дамби" у Керченській протоці.

РИА "Новости"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування