Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб захиститися від Росії, Україна відновить ядерний статус?

Середа, 22 жовтня 2003, 13:57
Глава парламентського комітету з питань промислової політики і підприємництва Юрій Єхарунов (фракція "Наша Україна") вважає, що Україна повинна відновити свій ядерний статус як фактор стримування.

Про це він заявив, виступаючи з парламентської трибуни в ході парламентських слухань по взаєминам України і Росії у середу в Києві.

"Звичайно, гонка озброєнь нам не по кишені, але наша країна все-таки не настільки бідна, щоб не зуміти знову створити невеликий ядерний арсенал, здатний виступити в ролі фактора стримування надмірно люблячих нас сусідів", - сказав Єхануров.

"Не подумайте, що я говорю тільки про росіян. Не так давно ця стратегія врятувала світ від загального руйнування", - підкреслив він.

Депутат закликав передбачити кошти на ці цілі вже в бюджеті на 2004 рік.

Єхануров переконаний, що Україні потрібно серйозно підійти до переоцінки політики своєї оборонної доктрини.

За його словами, очолюваний ним комітет переконаний, що, незалежно від результату конфлікту навколо приналежності острова Тузла, парламенту України варто розглянути питання про те, як були виконані ті зобов'язання, спираючись на які Україна почала процес роззброєння.

При цьому він підкреслив, що "головна проблема Тузли лежить всередині самої України".

"Своєю слабкістю ми самі провокуємо тих, хто бачить можливості вирішувати свої проблеми за наш рахунок", - підкреслив Єхануров.

На його думку, "росіяни продемонстрували, якою повинна бути зовнішня політика держави".

"Вона повинна бути адекватною і здатною реалізувати інтереси своєї держави всіма доступними способами", - сказав він, відзначивши при цьому, "що спосіб, застосований росіянами в нашому випадку, витончений і не новий".

Єхануров висловив побоювання, що "острів Тузла, острів Зміїний можуть стати прецедентом для початку ланцюгової реакції".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування