Росія порушила кордон України. Поки сторожовим катером

Середа, 22 жовтня 2003, 14:07
Російський прикордонний сторожовий катер (бортовий номер - 691) Федеральної прикордонної служби РФ перетнув кордон України в районі острова Коса Тузла.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" компетентні джерела в Керчі, у вівторок близько 22.40 українські прикордонники помітили російський катер в українських водах приблизно в трьох кілометрах від берегової смуги і приблизно в семи кілометрах від міста Керч, тобто майже між Керченським півостровом і островом Тузла.

При цьому командир російського катера, з яким прикордонники вийшли на зв'язок, заявив, що не вважає своє перебування в цьому районі порушенням українського кордону.

За словами представника Державного морського координаційно-рятувального центру (ДМКРЦ) Мінтрансу РФ, 21 жовтня в 14:30 МСК поблизу коси Тузла в Керченській протоці буксир "Труженик" (порт приписки "Кавказ"), "при виконанні завдання по уточненню фактичного місця розташування буя №19 був зупинений українськими прикордонними катерами, при цьому 2 рази катери з ходу вдарялися об корпус буксира, що призвело до ушкодження корпуса російського судна".

За даними ДМКРЦ, до борта буксира пришвартувалися два українських прикордонних катери з бортовими номерами 300 і 310 і була висаджена збройна досмотрова група, що здійснила огляд судна "під загрозою зброї".
За даними джерела, у середу опівдні російське судно продовжувало знаходитися в цьому районі на якорі в оточенні українських прикордонних кораблів.

Як повідомлялося, у вівторок українські прикордонники затримали російський буксир "Труженик", що перетнув державний кордон і в українській зоні поблизу острова Тузла "вів відео- і фотодокументування". Судно було затримане.

Було складено відповідний протокол, після чого відповідно до угоди про спільну діяльність між Північно-Кавказьким регіональним прикордонним керуванням ФСБ Росії й Азово-Чорноморським регіональним керування Державної прикордонслужби України судно-порушник і його команда були передані російським прикордонникам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування