Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Чорномирдіна не вистачає лексикону говорити про війну

Середа, 22 жовтня 2003, 14:54
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін в жодному разі не допускає можливості силового рішення конфліктної ситуації, що виникла в зв'язку з будівництвом російською стороною дамби в напрямку до острова Коса Тузла.

Про це Чорномирдін заявив у середу в Києві в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" по закінченні зустрічі з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем, на якій обговорювалося це питання.

"Як тільки язик повертається говорити про збройний конфлікт?! Про який?! Між ким?! Я не розумію того, щоб це можна було допустити. У мене навіть немає в лексиконі таких слів: щоб ми могли це допустити між Україною і Росією. Навіщо відразу ставати дибки?" - гнівно сказав посол, додавши: "Та хто сказав про це, що ви придумуєте, ви що, здуріли?! Ну, хіба так можна..."

Чорномирдін ствердно відповів на запитання про територіальну приналежність острова Коса Тузла Україні. "А на чиїй же ще (території)? Як усе було визначено, так воно і є: розмежування було зроблено ще в радянський час", - відзначив дипломат.

Він також підтвердив раніше заявлену позицію російської сторони, відповідно до якої будівництво дамби зупиниться на території РФ. "А де ще вона повинна зупинитися?" - риторично запитав Чорномирдін.

Посол підкреслив, що остаточно питання про проходження україно-російського кордону по Керченській протоці й Азовському морі буде вирішене двосторонньою комісією.

"Закінчили делімітацію сухопутного кордону, тепер приступають до Азова і Керчі. Як тільки комісія підготує ці питання, визначить, де буде проходити кордон, на цьому буде все", - відзначив Чорномирдін.

Читайте також:

Російський МЗС закликає не нагнітати ситуацію

Росія віддала Україні Тузлу на п'яну голову

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування