Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці більше хочуть до ЄЕП, ніж до ЄС

Середа, 22 жовтня 2003, 17:30
Інтеграція до Єдиного економічного простору відповідає стратегічним інтересам України більше, ніж до Євросоюзу - вважає третина українців.

Такі дані соціологічного дослідження, проведеного з 2 до 9 жовтня 2003 року Фондом "Демократичні ініціативи" та компанією "TNS Україна", повідомляється в прес-релізі "Демократичних ініціатив".

Вважають, що інтеграція до ЄС більше відповідає українським інтересам, 19,4%. В той же час 31,3% відповіли, що Україні більш вигідна інтеграція до ЄЕП. 27,8% опитаних вважають, що Україна повинна інтегруватися до обох союзів одночасно.

Ще 4,7% сказали, що держава взагалі повинна залишитися поза економічними союзами, і 16,8% не змогли дати відповідь на запитання.

В той же час, 33,7% респондентів вважають, що Україні потрібно брати участь у формування ЄЕП за будь-яких умов, і 35,6% - якщо це не суперечитиме Конституції і суверенітету України.

Ще 11,7% відповіли, що Україна повинна вступити до ЄЕП, якщо це не суперечитиме стратегічній меті – інтеграції в Євросоюз. 8,7% вважають, що до ЄЕП вступати у будь-якому випадку не потрібно. Не дали відповіді 10,4% опитаних.

Опитування проводилися за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками й охоплює всі регіони України. Було опитано 1200 респондентів. Похибка репрезентативності не перевищує 3%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування