Піскун знову спробує позбавити Тимошенко недоторканності

Середа, 22 жовтня 2003, 18:41
Генеральна прокуратура України знову направила в парламент подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Юлії Тимошенко.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в середу в апараті Верховної Ради.

За словами співрозмовника агентства, подання вже надійшло в парламент і в даний час знаходиться на розгляді в регламентному комітеті Верховної Ради.

Як повідомлялося, на початку жовтня спікер парламенту Володимир Литвин повернув у Генпрокуратуру України спрямоване раніше подання на притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності.

Він зробив це на підставі рішення парламентського регламентного комітету. Однією з підстав для прийняття такого рішення комітету був на той момент ще не скасований вердикт Апеляційного суду Київської області про закриття всіх справ щодо Тимошенко.

У травні 2003 року Апеляційний суд Київської області, розглянувши скаргу адвоката подружжя Тимошенків Віктора Швеця, закрив усі кримінальної справи "по Тимошенко і "ЄЕСУ".

Генпрокуратура України оскаржила закриття кримінальних справ, внісши у Верховний суд касаційне подання. 10 червня Верховний суд призупинив дію рішення апеляційного суду, а 7 жовтня скасував його, направивши на повторний розгляд.

Таким чином, слідство у кримінальних справах щодо Тимошенко, її чоловіка і колишніх керівників "ЄЕСУ" триває. Улітку Шевченківський місцевий суд Києва вже приступив до розгляду кримінальної справи щодо двох колишніх керівників корпорації Геннадія Тимошенка й Антонині Болюри. Однак у зв'язку з погіршенням здоров'я Тимошенка в засіданні була оголошена перерва.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування