Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВІД ДАМБИ ДО КОРДОНУ - ПОНАД 100 МЕТРІВ

Середа, 22 жовтня 2003, 19:00
Російська дамба ще не дійшла до українського кордону. Як повідомили "Українській правді" у прес-службі Державної прикордонної служби, станом на 12 годину дня відстань становила "трохи більше 200 метрів".

Там зазначили, що наступна цифра заміру відстані буде відома у четвер зранку.

У прес-центрі прикордонних військ "Тузла", відкритому через події у Керченській протоці, "УП" повідомили, що відстань між дамбою і кордоном на 15 годину дорівнювала "від 100 до 200 метрів".

За добу російські будівельники пройшли 140 метрів.

Як повідомив заступник голови Державної прикордонної служби України Михайло Коваль, будівництво дамби продовжується швидкими темпами, оскільки глибини, на яких насипається дамба, незначні - всього 20-30 см.

На питання журналістів про те, чи не є спорудження тимчасово встановлене на дамбі початком розгортання прикордонної посту Росії, Коваль відповів негативно, заявивши, що це вагончик, що належить будівельникам дамби, передає Інтерфакс-Україна.

Раніше з'явилася інформація, що російська дамба в Керченській протоці вже досягла українського кордону. Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" обізнане джерело на острові Тузла.

Разом з тим, глава уряду Криму Сергій Куніцин опівдні заявляв на парламентських слуханнях по відносинам між двома країнами, що відстань від російської дамби до кордону з Україною складає 100 метрів.

Він сказав, що перед виступом виходив на зв'язок із прикордонниками, які повідомили, що відстань дорівнює 106 метрам. Станом на ранок середи вона була 144 метри.

"Завтра дамба буде на кордоні України. І ми відповідальні за те, що відбувається. Ми повинні сісти за стіл переговорів", - сказав Куніцин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування