До дамби 109 метрів. Росіяни встановлюють свої прапори

Четвер, 23 жовтня 2003, 10:19
За даними на 10.45 четверга російські будівельники продовжують зводити дамбу в напрямку острова Коса Тузла.

Як передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна, на дамбі зараз знаходиться близько 80 одиниць різної будівельної техніки, що курсує дамбою.

На відстані близько 50 метрів від кінця дамби з боку острова Тузла на флагштоках встановлені два російських прапори.

Як повідомив агентству перший заступник голови Державної прикордонної служби Михайло Коваль, до 3 години ночі четверга на дамбі знаходилося близько 130 одиниць техніки. Потім кількість техніки скоротилася.

Міністр з питань надзвичайних ситуацій України Григорій Рева повідомив агентству, що в 23.45 середи на дамбі були повністю припинені будівельні роботи, однак приблизно через годину вони відновилися. "Правда, не такими, більш повільними темпами", - сказав міністр.

Траєкторію споруджуваної дамби перетинають два понтони (ліхтера), встановлених на лінії українського державного кордону на відстані близько 100 метрів.

За словами Коваля, довжина кожного ліхтера складає 38 метрів. Відстань між ними - 8 метрів. Понтони скріплені тросами.

Коваль також повідомив, що після від'їзду президента України Леоніда Кучми з острова буде встановлений ще один, третій, ліхтер. Загальна довжина конструкції складатиме більше 120 метрів.

Як повідомили "Українській правді" у прес-службі Державної прикордонної служби, на 6 годину ранку відстань від дамби до держкордону складала 109 метрів.

Там зазначили, що росіяни за добу насипали 123 метри дамби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування